ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi

Anul acesta, magazinul Charisma din Craiova, cartier Valea Roșie, str. Rovinari, nr. 19, devine partener de locație în cadrul proiectului ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi! După ce anii trecuți colegii noștri au răspuns cu entuziasm apelului de a ajuta niște copii mai puțin norocoși, acum ne-am implicat cu toții activ pentru a aduce bucurie pe chipurile acestora! Până pe 15 decembrie te invităm să pregătești și tu cutii cu cadouri, să ne ajuți să identificăm cazuri speciale, să spui și altora despre proiect și să ni te alături ca voluntar pentru livrarea cutiilor!
ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participă şi tu!
Pentru a pregăti cadoul din cutia de pantofi ShoeBox ai nevoie de:

 • o cutie goala de pantofi (corpul și capacul)
 • hârtie de împachetat cadouri (de pereferat cu modele de Crăciun / Sărbători de iarnă)
 • o foarfecă / un cutter
 • timp și / sau bani pentru a cumpara lucrurile pe care vrei să le dăruiești unui copil de vârsta și genul ales de tine
 • generozitate și răbdare
Primele cadouri din cutia de pantofi ShoeBox la centrul de colectare Charisma din Craiova
Primele cadouri din cutia de pantofi ShoeBox la centrul de colectare Charisma din Craiova

Pentru cine pregătești cadourile din cutiile de pantofi:

 • Băieți sau fete cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, din familii cu posibilități reduse, orfelinate, centre și așezăminte sociale, școli speciale, centre de plasament etc

Se învelesc frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai cumpărat. Ai mai jos câteva sugestii cu privire la conținutul cutiei:

 • dulciuri (ex: ciocolată, biscuiți, napolitane, dar NU ceva perisabil, precum banane, portocale, iaurt)
 • articole școlare (ex: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar etc)
 • jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului
 • produse de igienă personală (ex: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș etc)
 • articole de îmbrăcăminte (ex: un fular, căciulă, ciorapi groși, mănuși etc)
 • diverse obiecte utile (ex: o lumânare parfumată care să le amintească și lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva să facă vreo ispravă copiii; lumânarea nu trebuie să fie neapărat una “fancy”, ci una “folosibilă”, deoarece mulți dintre copiii la care vor ajunge cutiile NU au nici măcar curent electric)
 • felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber să pui datele tale de contact și să păstrați legătura în continuare)
 • orice alt cadou de care știi că s-ar bucura copiii tăi sau de care te-ai fi bucurat tu dacă erai în locul lor

Alte specificații, luând în considerare experiențele din anii anteriori:

 • limitează-te la lucruri care pot intra într-o cutie de pantofi. Nu aduce pungi, saci, sacoșe, bibelouri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde etc.
 • nu pune în cutii lucruri pe care nu ți-ar plăcea nici ție să le primești. Toate lucrurile trebuie să fie noi. Fă un cadou așa cum ți-ar place și ție să primești, nu fă curățenie în casă pentru ca mai apoi să dai ce e “de aruncat”.
 • nu pune în cutii alimente perisabile (ex: portocale, iaurt, banane) sau care s-ar putea deteriora / desface în timpul manipulării (ex: compot de casă în borcan de sticlă).
 • nu lipi capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care vii cu ele, când vom lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ai pregătit cutia / cutiile.

Când predai cutia / cutiile, te rugăm să îți completezi numele și datele de contact pe tabelul care ți se va înmâna la locație, pentru a te putea informa ulterior despre rezultatul final al campaniei de anul acesta.

Termen limită colectare cutii: 15 decembrie 2017

Program de colectare la magazinul Charisma Valea Roșie (str. Rovinari, nr. 19, colț cu str. Ioana Radu): Luni-Vineri 11:30-19:00, Sâmbăta 09:00-17:00

 

În Craiova se colectează cutii pentru proiectul ShoeBox în mai multe locații. Dacă nu poți ajunge la magazinul Charisma Valea Roșie, nu ezita să duci cutiile la celelalte centre de colectare. Mai jos găsești lista detaliată cu locațiile ShoeBox din Craiova:

CABINET STOMATOLOGIC Dr. Melania Cojocaru LaserDent (Bulevardul Carol 138, Bl. J3, Interfon 2, Luni-Vineri: 17-19)

FARMACIE (Aleea Hortensiei, Bloc D158, scara1, parter, Luni-Duminica: 7- 22; în afara programului sunați la telefon 0765 527 666)

RURIS (Calea Severinului, 10, Luni-Vineri: 9- 17 / Blvd. N. Romanescu, nr. 112F, Luni-Vineri: 9-17 / Bld. N. Romanescu, nr. 62, Luni-Vineri: 9-17)

Smiley Face (Str. Constantin Brâncusi; Nr. 18; Luni – Vineri: 15-19, Sâmbăta: 10 -17, Duminică: 10-14)

STYLE AFFAIRS (str. Eugeniu Carada, nr.14A-B, lângă policlinica Mogosmed, Luni-Vineri: 12-20, Sâmbătă: 12-18, în afara programului sunați la telefon 0765 527 666).

Syncro Soft (Strada Remus 5A, 8:30 -12:00 14:00 – 16:00, detalii la telefon 0727 390 705)